2016. november 12., szombat

Konferencia: második felvonás

Szombat délelőtt prof. Kárpáti Andrea (ELTE TTK, Természettudományi Kommunikáció és UNESCO Multimédiapedagógiai Központ) hangulatos és érdekes előadását hallgathatta meg a résztvevők köre "Képességfejlesztés és értékelés mobil kommunikációs eszközökkel az esztétikai nevelésben" címmel.
Ezt követően a "Jó gyakorlatok a mobil eszközök használatában II." szekcióban folytattam az információ gyűjtést. Elsőként Fehér Péter PhD. "Kódolás és/vagy gondolkodásfejlesztés?" című előadása hangzott el, majd Havassy András "Okostelefonok alkalmazásának gyakorlati lehetőségei az oktatásban" bemutatója következett. Itt rövid játékra is sor került, bemutatva az alkalmazás használatát. Az "Ingyenes alkalmazások a testnevelés oktatásában" című előadást Berki Tamás készítette. Ebben a szekcióban befejezésül Tímár Borbála "Mobilokkal vagy mobilokról - Médiaműveltség a mobil eszközökkel támogatott oktatásban" hangzott el.
Számomra a leginkább várt szekció "eLearning" névvel ez után következett. Elsőként a szerbiai helyzetről kaptunk rövid összefoglalót Namesztovszki Zsolt "Oktatás mobil eszközök segítségével Szerbiában" címmel. Molnár Tamás "Mobileszközökön is használható Moodle kurzus kialakítása" bemutatója a média megjelenítés megoldásaihoz adott segítséget. Majd középiskolai gyakorlattal folytatódott az előadások sora. Beliczai Tamás "A Moodle rendszer alkalmazásainak lehetőségei a középiskolai oktatásban" előadásában szaktárgyi kurzusok és osztályfőnöki feladatok Moodle-on belüli megoldásait mutatta be. Befejezésül Papp Gyula "eLearning mobilon" prezentációját tekinthettük meg.
Most az élmények feldolgozása következik és várom, hogy a többi előadás prezentációjába belepillanthassak a konferencia honlapján. Az minden esetre nagyon jól körvonalazódott, hogy a téma iránt elkötelezett kollégák és szakemberek gyűltek össze egy rövid hétvégére Veszprémben. Mivel a felsőoktatás és a pedagógus továbbképzés területén még nem kapott kellő figyelmet az IKT-val támogatott oktatás, jó lenne valamilyen módon bemutatni széles körben a kollégák által elért eredményeket, a pedagógus társadalom minél szélesebb körével meg kellene ismertetni az eszközöket, módszereket, tananyagokat. Roadshow keretében a személyes találkozás erejével biztosan több pedagógus érdeklődését fel lehetne kelteni. 
Én minden esetre a következő napokban frissítem a Moodle verziómat a legfrissebbre. Vannak tananyag ötleteim, ha időm engedi elkészítem kurzusaimat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése