2010. március 28., vasárnap

Joomla!














A tartalomkezelő rendszer, amit pár éve már próbálgattam. Most, hogy a Moodle-ban dolgozunk, újra elővettem. Telepítettem egy helyi szervert a gépemre, és letöltöttem a legújabb verzióját. Elkezdtem átszabni a kinézetét, és cikkeket hoztam létre. A menük, és az oldal felépítésének meváltoztatása van még hátra. Amennyiben jól sikerül, feltöltöm a zeneiskola szerverére, és adok néhány kollégámnak jogosultságot cikkek írásához. Míg a Moodle oktatási keretrendszer, ebben szép és okos webhelyeket lehet létrehozni.




1 megjegyzés:

  1. Majd mesélhetnél róla, mert ezt annyira nem ismerem. Korábbi változatait láttam, próbáltam is, de nem igen nőtt a szívemhez. Ez kb. 1-2 éve lehetett, akkoriban még sok bajom volt vele, bonyolult volt és nehezen frissíthető. Kíváncsi vagyok mennyit változott azóta.

    Az iskola új webhelyéhez (http://web.oveges-szi.hu) én a WordPress-t használom. Ennek a rendszernek csak akkor van hiányossága, ha nem blogolásra, hanem kisebb tartalomkezelésre akarod használni. Eddig sikerült minden feladatra modult találnom, szóval elégedett vagyok vele. Ami tetszik benne, hogy könnyen lehet sminket készíteni hozzá, akár a nulláról is, és a dokumentációja is elég jó ahhoz, hogy ezt meg lehessen tenni.

    VálaszTörlés